Background Image
7 Močna 2231, Slovenija
Pokličite nas +386 2 720 69 21
| gostilna@siker.si

GOSTILNA ŠIKER
Ob nekdanji furmanski cesti med Radgono in bližnjim Mariborom stoji gostilna, kjer se lahko odžejaš in dobro naješ. Vse se je pričelo 1870, ko sta Mihael in Ana Schiker začela zgodbo o domači furmanski gostilni, ta pa je kmalu postala priljubljena med domačini in popotniki. Bogato znanje se prenaša iz roda v rod, zato lahko pripravljamo stalne preizkušene tradicionalne jedi. Hiša je zunaj še zmerom »kmečka« in starožitna, znotraj pa seveda na diskreten in primeren način sodobna in modernizirana. Posamezniki, pari, prijateljske ali poslovne skupine, družine s prijatelji, lahko uživajo med sodi in buteljkami v 200 let stari kleti, jedilnicah, v posebni družinski sobi, na čudovitem letnem vrtu, otroci pa se bodo zabavali na igralih.

Pri Šikerju se vedno razveselimo sprememb letih časov in z njimi priložnosti za sezonske obogatitve našega jedilnega lista. Zato so nekatere naše jedi res tradicionalne, vendar v sozvočju s časom in razvojem kulinarike.

Šarlota je hišna kraljica naše gostilne, ki jo po receptu babice Brede pripravljamo že več kot petdeset let. Pri svojih petnajstih letih je kot dijakinja naredila svojo prvo »našo« šarloto. Majhna, velika ali kot torta, zmeraj razveseljuje srca in brbončice daleč naokoli. Lahko je tudi odlično, sladko darilo za vaše najdražje, ki vas čakajo doma.

HOTEL ŠIKER
Hotel Šiker je velika in zahtevna novejša investicija ter dragocena pridobitev Gostilne Šiker, odprt konec leta 2011. Umeščen je v neokrnjeno naravo ob bližnjem jezeru Pristava, sto korakov od gostilne. Namenjen je turistom, ki bi radi spoznali Slovenske gorice, družinam za oddih v naravi, naključnim gostom in poslovnežem; in ker ga od Maribora loči le deset minut vožnje, prihajajo k nam poslovneži in umetniki, ki imajo opravke v mestu, a želijo začutiti tudi podeželsko idilo in mir. Naš hotelsko-turistično-gostinski paket je lahko tudi odlično darilo.

VIRTUALNI OGLED

V primeru, da vam brskalnik na telefonu ne omogoča videza preko celotnega zaslona,

lahko kliknete TUKAJ

7 Močna 2231, Slovenija

Get Directions
Social Profiles
error: Vsebina je zaščitena!