Background Image

OŠ Janka Padežnika Maribor

6 Iztokova ulica, Maribor 2000, Slovenija

Učenci in zaposleni na OŠ Janka Padežnika ustvarjamo v šolskih stavbah častitljive starosti, toda šolski vsakdan je živahen, poln iskanja sodobnih poti in načinov, ki otroku bogatijo otroštvo. Veliko pozornosti posvečamo individualizaciji posameznika, kar pomeni, da pri delu z otroki izhajamo iz njihovih posebnosti ter prilagajamo oblike in načine dela. Želimo, da bi nam vsak dan znova uspelo poučevati tako, da bi iskali pri otrocih znanje in ne neznanje. Včasih so dnevi težki, nemirni duhovi prihajajo iz vseh kotičkov šole.

Toda tudi takšni dnevi se zaključijo, naša skrb je, da odidejo učenci domov z občutkom, da se tudi iz slabih dogodkov kaj naučijo za življenje. Že dve šolski leti dokazujemo, da nam ni vseeno, v kakšnih prostorih preživljamo šolski vsakdan. Zato se trudimo, kolikor nam omogočajo finančna sredstva, da urejujemo notranjost šolskih stavb, pa tudi okolici šole posvečamo veliko pozornosti. Tovrstne aktivnosti uresničujemo v okviru mednarodnega okoljskega projekta EKO ŠOLA KOT NAČIN ŽIVLJENJA ter v okviru inovacijskega projekta OKOLICA ŠOLE S STUDENCI KOT POUK. V lanskem šolskem letu smo v oklici šole postorili veliko, z veseljem pa ugotavljamo, da v poletnih počitnicah ni bilo razgrajačev, ki bi karkoli uničili. Zaslugo pripisujemo tudi prizadevanjem šole na vzgojnem področju.

EKO ŠOLA namreč poleg izobraževanja privzgaja lep in pravilen odnos do narave in zdravega načina življenja. V šoli smo posebej ponosni na nadarjene učence. Z letošnjim šolskim letom učenke in učenci na predmetni stopnji, ki imajo nadpovprečne sposobnosti, delujejo v skupini VIRUSI ter tako še nadgrajujejo svoje znanje. Na šoli so tudi možnosti aktivnega vključevanja v različne športne aktivnosti , le te so večje kot marsikje drugje. So za učenke in učence naše šole brezplačne, imenujemo jih športno popoldne. Ponosni smo na široko paleto interesnih dejavnosti, v katere se učenke in učenci lahko vključujejo. Med njimi so tudi skupine različnih zvrsti plesa, katerih vključene učenke in učenci dosegajo lepe uspehe tudi na tekmovanjih na državnem nivoju. Vsak naš dan v šoli začenjamo z željo, da bi bil lep. Lep pomeni, prežet z novimi znanji in spoznanji, preživet pa tako, da bi pomenil doživetje in novo izkušnjo v življenju.

Šola namreč ne le izobražuje, ampak tudi vzgaja. Slednje toliko lažje, če so v družini zgrajeni dobri temelji.

VIRTUALNI OGLED

V primeru, da vam brskalnik na telefonu ne omogoča videza preko celotnega zaslona,

lahko kliknete TUKAJ

6 Iztokova ulica, Maribor 2000, Slovenija

Get Directions
error: Vsebina je zaščitena!