Background Image
1 Trg Miloša Zidanška, Maribor 2000, Slovenija
Pokličite nas 02 330 44 30
| info@druga.si

II. gimnazija Maribor  je bila ustanovljena leta 1949 na takratnem  obrobju mesta Maribor za otroke delavcev in kmetov, kot šola »čez Dravo«. Zaradi velike volje in trdega dela učiteljev in dijakov se je hitro uveljavila v slovenskem šolskem prostoru, veliko je k temu pripomogla kulturna dejavnost in uspehi na naravoslovnem in matematičnem področju. Uvedba mednarodne mature leta 1990 je šolo uveljavila tudi v mednarodnem šolskem prostoru.

Danes je II. gimnazija Maribor uveljavljena šola v slovenskem in mednarodnem  prostoru.. Njeno naravnanost najbolje opiše poslanstvo II. gimnazije Maribor, ki je  razvijanje ustvarjalnosti, samoiniciativnosti, ustvarjalnosti, solidarnosti in samostojnosti. Poslanstvo izpolnjujemo  s kvalitetnim poukom v sodobno  opremljeni šoli in se odraža v odličnih rezultatih na maturi ter 80 izven šolskimi dejavnostmi, združenih v programu DrugaDruga na vseh področij ustvarjalnosti.

Povezave s šolami v Avstriji, Nemčiji, Poljski, Italiji, Srbiji, Izraelu, Indiji, Kitajski ter tradicionalni Festival pomladi- Spring Festival z udeležbo dijakov iz več kot deset evropskih držav omogočajo našim  dijakom  spoznavanje drugačnih kultur in jezikov ter.

Veliko zanimanje za vpis najboljših učencev osnovnih šol najbolje odraža odlično delo šole, ki svojim sloganom Šola, ki odpre vsa vrata   izpolnjuje ambicije in želje dijakov po kvalitetnem znanju in odkritju svojih poklicnih  interesov z namenom za uspešnega  nadaljevanja šolanja na prestižnih slovenskih fakultetah in svetovnih univerzah.

II. gimnazija Maribor ima v svojem nazivu besedo »druga«, ki jo najdemo tudi v besedi »drugačnost«.

Skoraj 10 000 maturantov je do sedaj obiskovalo Drugo in izkusilo  njeno drugačnost. Veseli bomo, če jo boste po končani osnovni šoli   izkusili tudi vi, dragi osnovnošolci.

VIRTUALNI OGLED

V primeru, da vam brskalnik na telefonu ne omogoča videza preko celotnega zaslona,

lahko kliknete TUKAJ

1 Trg Miloša Zidanška, Maribor 2000, Slovenija

Get Directions
Social Profiles
error: Vsebina je zaščitena!